joi, 14 februarie 2008

Scoaterea orei de religie din scoli

Trebuie sa ne intrebam cine vrea acest lucru, sa scoatem ora de religie din scoli, cine vrea sa nu-L cunoastem pe Dumnezeu, cine vrea sa ne indeparteze de credinta.

Sunt de acord in schimb ca orele de religie sa nu fie predate de o persoana care slujeste unei anumite confesiuni, pentru ca cei ce apartin altei religii sa fie obligati sa-i asculte ideologiile acestuia in materie de credinta.

Dar este nedrept ca elevii sa nu aiba ora de religie tinuta de un profesor/profesoara care sa le vorbeasca despre Dumnezeu, despre creatia Lui, despre viata si minunile facute.
Fiindca daca ne uitam in Biblia ortodoxa cat si in cea neoprotestanta, confesiuni care predomina la noi in tara, nu este nicio diferenta majora.

Acesta este un pas facut de cel care vrea sa ne indeparteze de Dumnezeu si daca acesta va reusi sa scoata religia din scoli, inseamna inca o victorie pentru el, iar pentru noi cei credinciosi reprezinta o infrangere.

Aceasta infrangere poate ca este meritata, fiindca multi dintre noi l-am parasit pe Dumnezeu si ca este doar un semn din multe altele, care ne atentioneaza sa ne intoarcem la El.

Lipsa religiei in scoli nu v-a face din elevi oameni mai buni ci ii va face sa uite de Dumnezeu si sa pacatuiasaca, iar sarcina noastra a celor credinciosi, indiferent de religia noastra este sa ne rugam pentru aceastia, pentru intoarcerea celor pierduti la Domnul Dumnezeu.Avem o sarcina in a-i calauzi pe drumul cel bun si de a-i invata Cuvantul Domnului.

Niciun comentariu: