joi, 7 februarie 2008

Alcoolul

Cele mai profitabile dupa parerea mea personala sunt barurile care mai sunt denumite crasme, bodegi, sau in nenumarati termeni populari: birtul din sat. Spun asta pentru ca daca treci pe langa un bar la ora deschiderii care poate fi si foarte dimineata 04:00 ; 05:00 ai sa observi si ai sa te convingi ca este deja plin sau cel putin mai multi de 3 oameni.

Cei ce merg zi de zi la bar sunt numiti pe langa clienti care este termenul mai civilizat pe care il folosim, si betivani, alcolisti, iar altii merg mai departe in ai defini ca ratati sau distrusi.

1. Ne punem intrebarea de merg acestia la bar?
Merg acolo fiindca le place bautura, au cazut intr-un necaz si isi inneaca amarul in bautura, au devenit dependent de bautura, ii face mai puternici prin a prinde mai mult curaj, au intrat intr-un colectiv unde li s-au intiparit in minte de catre ceilalti membri deja intrati in grup ca asa e regula si cate si mai cate motive.

2. Unde duce bautura?
Bautura duce la obtinerea unor rezultate cunoscute de noi toti: lovirea sotului (sot poate fi si femeie si barbat), distrugerea casniciei, pierderea serviciului, pierderea prietenilor, distrugerea sanatatii proprii etc.

3. Care este scuza celui ce a produs rezultatul?
Este unul scurt si tipic: "eram beat"

4. Dar ce vina are cel asupra caruia s-a indreptat necazul?
Era din greseala in locul si ora aceea in preajma celui baut, convietuia legal sau ilegal langa acesta, sau poate sa nu aiba nicio vina.

La toate aceste intrebari gasim raspunsul in Biblie.
Acela care din pricina unui necaz cade in patima bauturii, sau in toate cazurile enumerate la punctul 1), nu trebuie sa gaseasca in bautura un prieten de nadejde pe care sa se bazeze.

El trebuie sa gaseasca un prieten in Dumnezeu, sa-si reaminteasca ca El exista , probabil necazul este un semn ca sa-i aduca aminte acestuia sa se trezeasca,si sa se intoarca la Domnul, pana nu este prea tarziu.El trebuie sa constientizeze ca s-a indepartat de Dumnezeu,si ca nu e bine.Trebuie sa se opreasca brusc si sa zica : nu mai beau! Acest lucru nu este usor pentru acesta daca el practica acest obicei de timp indelungat, si trebuie sa ceara ajutor de la Dumnezeu.Cu credinta in Dumnezeu acesta va reusi sa se lepede de bautura mai bine zis , sa se lepede de pacat.

In Biblie este enuntata, betia ca lucrul trupului.Dumnezeu ne spune:" nu va folositi libertatea ca prilej de a-i sluji trupului,ci slujiti-va unui altuia prin iubire"(Galateni 5:13)
Apoi lucrurile trupului sunt enumerate de catre Dumnezeu:
" invideri, ucideri, betii, chefuri si cele asemanatoare acestora"
"cei ce fac unele ca acestea nu vor mosteni imparatia lui Dumnezeu"(Galateni 5:21)

Amintiti-va asupra lui Iov cate necazuri au cazut, acesta nu a cazut in patima alcoolului deoarece avea credinta in Dumnezeu, si credinta lui fata de El era nemarginita.Deaceea si-a sustinut nevinovatia pana la capat, iar Dumnezeu l-a rasplatit indoit.

Dar cine il impinge la bautura? Satana este singurul responsabil, care ne pacaleste, ne ispiteste sa ne innecam amarul in bautura.Aceasta tehnica a Satanei este una complexa pe care credinciosii, sau cei care au citit explicatiile mele o cunosc.Satana se foloseste de slabiciunea persoanei in momentul respectiv si actioneaza rapid, fara a-i da sansa persoanei in cauza sa reflecteze, sa aleaga intre bine si rau, intre Dumnezeu si Satana, si de aceea il ispiteste sa bea alcool.

Astfel cel care nu are credinta in Dumnezeu, sau s-a indepartat de El, alege calea Satanei si pe langa pacatul facut prin aceasta alegere, v-a savarsi si altele neconduse de el personal ci de bautura din dansul.

Dupa ce acesta se trezeste din aburii betiei observa ca a gresit si trebuie sa raspunda pentru greseala produsa.Greseala principala este ca a ales bautura, pentru ca acesta daca era limpede la minte nu producea un necaz, de care acesta regreta, dand vina pe alcool.

El raspunde in doua feluri: o raspundere aplicata de legile care conduc societatea, care il sanctioneaza; si o alta raspundere care este cea mai importanta, raspunderea in fata lui Dumnezeu, care este Judecatorul Judecatorilor.

Nimeni nu il scuza pe acesta pentru fapta produsa din motivul ca era beat.Acesta nu este un motiv, ci o greseala savarsita prin necredinta, prin parasirea de Dumnezeu.

Vina acelei persoane care se afla in preajma celui beat sau in toate cazurile enuntate la punctul 4) este incorect spus.Pentru ca necazul nu se indreapta numai asupra unei persoane ci asupra tuturor creatiilor Sale: animale, vegetatie etc.Este de ajuns sa savarsesti o nelegiuire in fata Celui Prea Inalt, indreptata asupra unui lucru creat de El, ca sa te indepartezi de Dumnezeu si sa savarsesti un pacat.

Trebuie sa aratam ca suntem pregatiti pentru apropierea Zilei lui Hristos:
"asa ca'n plina zi, sa umblam cuviincios nu in ospete si'n betii, nu in desfranari si'n fapte de rusine, nu in cearta si'n invidie"(Romani 13:13)

Niciun comentariu: