joi, 31 ianuarie 2008

Psalmii 4-9

Dumnezeu nu paraseste pe robii Lui niciodata si atunci cand ne indreptam rugaciunea Celui-Preinalt, El ne asculta pentru ca suntem credinciosi.In timp ce ne rugam Lui, Dumnezeu ne scapa de necaz ne alina durerile dar cel mai important lucru este acela ca Ne asculta nu ne intoarce spatele niciodata, daca noi mergem pe calea Lui cea fara de pacat.

"Cand eu am strigat, Tu m'ai auzit, Dumnezeul dreptatii mele
intru necaz m'ai alinat;
ai mila de mine,asculta-mi rugaciunea"(Psalmul 4:1)

In El oamenii isi gasesc dreptatea.Ca cine face dreptatea?Nu oare Dumnezeu care este Stapanul stapanilor, Judecatorul judecatorilor si Regele regilor.

Il rugam pe Dumnezeu sa ne asculte, sa ne inteleaga sa ia aminte la rugaciunile noastre pentru ca recunoastem ca El este Imparatul nostru si Dumnezeul nostru.Si orice s-ar intampla in sensul ca toti il parasesc pe Dumnezeu, noi chiar si singuri nu trebuie sa ne indepartam de Dumnezeu si trebuie sa-i slujim neincetat.

"1 Graiurile mele asculta-le, Doamne,
Intelege-mi strigarea!
2 Ia aminte la glasul rugaciunii mele,
Imparatul meu si Dumnezeul meu,
Caci Tie ma voi ruga, Doamne!" (Psalmul 5:1-2)


Dumnezeu ne-a daruit creatia lui pamanteasca, ne-a dat-o in grija, noua oamenilor si darul de a putea imblanzii animalele, de a le controla de a obtine foloase materiale de la ele pentru a putea sa traim.Este vorba de oile,boii, chiar fiarele campului, pasari si pesti, pe care Dumnezeu cu voia Lui ne face stapani peste ele, si mai ales peste pamant.Tot ceea ce cere El in schimb pentru asta este sa-L slujim!

"6 si l-ai pus peste lucrul mainilor Tale,
pe toate le-ai supus sub picioarele lui,
oile si boii,da,totul,
chiar si fiarele campului,
pasarile cerului si pestii marii,cele ce strabat cararile marilor"(Psalmul 8:6-8)

Este asa de greu sa-I multumim Domnului pentru ce avem, sa ne rugam Lui zi de zi?

Raspunsul e ca pentru unii oameni care L-au uitat este greu.
Multi merg la biserici (nu are importanta de care religie), important este sa fie inchinata Domnului, doar cand au o problema, si se roaga la Dumnezeu sa i-o rezolve.

Dumnezeu chiar si in cazul acesta nu ii lasa, caci este iertator si face ca ruga indreptata spre El sa se realizeze pe cat posibil.Sa ne aducem aminte de poporul lui Israel de cate ori nu au gresit si au fost iertati. El dovedeste de acolo de sus ca exista, ca este iertator dar degeaba ca multi nu Il cred, asteapta sa vada minuni ca sa creada.
Ori Dumnezeu nu este magician sa faca minuni atunci cand omul ca sa creada in El asteapta lucrul asta.

Inca de la Adam si Eva omul avea posibilitatea sa aleaga intre bine si rau.Atunci a ales raul pentru ca nu stia ce reprezinta el, dar acuma pentru noi oamenii este mai usor, fiindca stim ca raul nu e bun.Avem dovada asta clara,atat in Biblie cat si in viata de zi cu zi.

De aceea cred ca nu tebuie sa facem rau chiar si atunci cand cineva nu ne face bine, ci trebuie sa ne rugam la Dumnezeu sa ne intareasca, sa ne limpezeasca mintile atunci cand avem de ales intre bine si rau.

Ca pana la urma nimeni nu ne obliga sa alegem raul.Dar ne ispiteste.Cu toata aceasta libertate a omului de a alege intre bine si rau , cu cat timpul trece, observ ca se alege raul.Si toate acestea nu duce la nimic bun.Ca din rau nu iese bun.

fiti mai buni!

Rugaciunea indreptata spre Dumnezeu are efecte devastatoare pentru dusman, deoarece toate uneltele lui folosite cu scopul de a ne face rau, cat si intariturile lui in care se ascunde se dovedesc a fi fara folos.

"vrajmasul a fost pan'la urma lipsit de sabie, iar cetatile lui le-ai surpat"(Psalmi 9:6)



Niciun comentariu: