vineri, 6 iunie 2008

Cum trebuie sa-l vedem pe Dumnezeu, si cine este El?

Cum trebuie sa-l vedem pe Dumnezeu, si cine este El?

Pe Dumnezeu trebuie sa-l consideram ca fiind “cel mai bun prieten al nostru”, cel mai de incredere, care este totdeauna alaturi de noi. Lui ne putem confesa, impartasi secretele noastre, trebuie sa stam de vorba cu El, dar pentru asta trebuie sa-L primim in sufletele noastre cu inima deschisa.

Chiar daca Dumnezeu s-a razbunat de multe ori pe poporul lui Israel pentru ca ei I-au nesocotit legile, observam ca El este milostiv si i-a iertat de fiecare data. Multe exemple de nesocotiri ale oamenilor in fata legilor lui Dumnezeu le gasim in cartea Exodul. Spun asta pentru ca daca vom citi biblia multi dintre noi ne vom face o imagine falsa despre Domnul Dumnezeul nostru, ca fiind unul razbunator, unul strict. Dar nu asta este mesajul bibliei.

Biblia incearca sa ne faca sa-l primim in sufletele noastre pe Dumnezeu, si sa-l cosideram cel mai de nadejde prieten care sigur la greu sau necaz nu ne va parasi, din contra, El ne va ajuta.

Sa nu uitam, ca Domnul cand a creat Pamantul erau doar Ei: Cuvantul, Dumnezeu si Sfantul Duh.

“Pământul era pustiu şi gol; peste faţa adâncului de ape era întuneric, şi Duhul lui Dumnezeu se mişca pe deasupra apelor”(Geneza 1:2)

“Apoi Dumnezeu a zis: "Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră;” (Geneza 1:26)

Noi daca vreti ne putem considera ca niste musafiri in Casa Domnului, niste oaspeti in “ograda” cuiva care ne-a primit cu bratele deschise, ne-a oferit toate ce ne sunt necesare traiului (mancare, adapost), si pe langa astea ne-a oferit intelepciune ca sa stim cum sa ne folosim de ele.

“Domnul Dumnezeu a făcut să răsară din pământ tot felul de pomi, plăcuţi la vedere şi buni la mâncare, şi pomul vieţii în mijlocul grădinii, şi pomul cunoştinţei binelui şi răului.” (Geneza 2:9)
“Domnul Dumnezeu a zis: "Nu este bine ca omul să fie singur; am să-i fac un ajutor potrivit pentru el."
Domnul Dumnezeu a făcut din pământ toate fiarele câmpului şi toate păsările cerului; şi le-a adus la om, ca să vadă cum are să le numească; şi orice nume pe care-l dădea omul fiecărei vieţuitoare, acela-i era numele. “( Geneza 2:18-19)
“I-ai dat stăpânire peste lucrurile mâinilor Tale, toate le-ai pus sub picioarele lui:
oile şi boii laolaltă, fiarele câmpului,
păsările cerului şi peştii mării, tot ce străbate cărările mărilor. (Psalm 8:6-8)


Intr-adevar intelepciunea este diferita de la om la om, dar ea nu lipseste, doar ca nu vrem sa o acceptam. Spun asta fiindca daca observam multi oameni sunt priceputi in anumite meserii, din care am sa enumar doar cateva: medicii au harul si intelepciune de la Dumnezeu de a vindeca omul bolnav, pictorii si muzicienii au intelepciune si imaginatie pentru a vedea dincolo de real si a inveseli sufletele oamenilor prin creatiile lor, inventatorii la fel au imaginatie si intelepciune de la Dumnezeu pentru a creea si a ajunge atat de departe.

Credeti ca daca Dumnezeunu n-ar fi vrut sa de-a oamenilor aceasta pricepere, noi muritorii am fi reusit vreodata sa trecem peste aceasta “bariera” pe care noi o numim inspiratie, care nu vine din alta parte decat de la Dumnezeu.
Raspunsul la aceasta intrebare este unul singur: NU.

Spun din nou, ca nu trebuie sa uitam ca noi oamenii suntem niste oaspeti pe acest Pamant care ne nastem, traim, si apoi murim. De aceea de la nastere pana la sfarsitul zilelelor nu trebuie decat sa-I multumim pentru ce a facut si ce va face pentru noi.

Cum arata Dumnezeu?

Greseala noastra a oamenilor este ca noi ne limitam doar la real, adica ce vede ochiul, dar niciodata nu am incercat sa trecem peste aceasta “bariera” care desparte realitatea de imaginatie. Adica, sa ne ducem cu gandul peste aceasta presupusa bariera, si in timpul rugaciunii noastre sa ni-L imaginam pe Dumnezeu in fata noastra, stand de vorba cu noi.

Daca vom reusi sa ajungem sa facem lucrul asta, care nu se poate realiza decat prin exercitiu si rugaciune, observam ca ne putem impartasii Lui mai usor, putem discuta cu El problemele noastre, putem primi raspunsuri potrivite la intrebarile noastre.

De aceea in timpul vietii nu trebuie sa stagnam intr-un punct ci trebuie sa depasim realul,trebuie sa trecem peste toate greutatile, cu ajutorul lui Dumnezeu, care are destula putere sa ne ajute pe toti, numai ca noi nu cerem acest ajutor.

Niciun comentariu: