miercuri, 28 mai 2008

Cum trebuie sa ne rugam?

Cand ne rugam, toti ne gandim, ni-l imaginam in fata noastra pe Isus, cel pe care-l vedem in icoane, si anume: cu plete, cu barba, etc.
Dar cine este de fapt Isus? Noi trebuie sa intelegem de fapt ca nu este important ce este Isus ca si corp omenesc, ci, cel mai important este ce reprezinta El. Isus reprezinta legatura dintre divinitate si realitate, legatura dintre Dumnezeu si oameni.

Cum trebuie sa ne rugam? Rugaciunea este foarte importanta, deoarece ne rugam lui Dumnezeu cel care a creat Pamantul cu toate lucrurile care sunt pe el;.
Rugaciunea se poate face intr-un grup organizat de oameni, exemplu casa de rugaciuni (biserica, adunare, etc.), sau pur si simplu acasa impreuna cu familia sau chiar singur, oriunde gasim prilejul de a-I multumi (in masina,la servici, etc.).

Rugaciunea o incepem prin a inlatura pentru moment toate necazurile, supararile, pentru ca in timpul rugaciunii sa nu ne gandim de fapt la problemele noastre si sa spunem rugaciunea ca o poezie de mult stiuta.
Rugaciunea o incepem cu Tatal Nostru pe care il gasim in Biblie la Matei 6:9-13.

"Tatăl nostru care eşti în ceruri! Sfinţească-se Numele Tău;
10vină împărăţia Ta; facă-se voia Ta, precum în cer şi pe pământ.
11Pâinea noastră cea de toate zilele (Sau: pentru mâine.) dă-ne-o nouă astăzi;
12şi ne iartă nouă greşelile noastre, precum şi noi iertăm greşiţilor noştri (Greceşte: Lasă-ne datoriile noastre, cum şi noi am lăsat pe ale datornicilor noştri.
13şi nu ne duce în ispită, ci izbăveşte-ne de cel rău. Căci a Ta este împărăţia şi puterea şi slava în veci. Amin!

Apoi urmeaza cea de-a doua rugaciune, formata din doua parti, cea pentru multumire si cea prin care ii cerem lui Dumnezeu ce avem nevoie:

A. Doamne tie iti multumesc pentru: aici trebuie sa-I multumim pentru ce a facut pentru noi si ce va face pentru noi, pentru ca daca ne aducem aminte ca Isus inainte de a-l invia pe Lazar, i-a multumit lui Dumnezeu pentru aceasta:

“Şi Isus a ridicat ochii în sus, şi a zis: Tată, Îţi mulţumesc că M-ai ascultat.”(Ioan 11:41)

B. Doamne te rog sa: aici il vom ruga sa ne ajute in diferitele noastre probleme, pentru ca daca ne aducem iara aminte ce este scris in Marcu 11:23-26

“23Adevărat vă spun că, dacă va zice cineva muntelui acestuia: “Ridică-te şi aruncă-te în mare", şi dacă nu se va îndoi în inima lui, ci va crede că ce zice se va face, va avea lucrul cerut.
24De aceea vă spun că, orice lucru veţi cere, când vă rugaţi, să credeţi că l-aţi şi primit, şi-l veţi avea.
25Şi, când staţi în picioare de vă rugaţi, să iertaţi orice aveţi împotriva cuiva, pentru ca şi Tatăl vostru care este în ceruri, să vă ierte greşelile voastre.
26Dar dacă nu iertaţi, nici Tatăl vostru care este în ceruri nu vă va ierta greşelile voastre.
, adica ce vom cere aia ni se va indeplini, numai sa credem cu adevarat in El.”
Sfarsitul, care trebuie sa sune:Iti multumesc Doamne pentru ce ai facut si ce vei face pentru mine, Amin.

Foarte important, ca rugaciunea noastra sa se faca in miros de tamaie care este placut Domnului, pentru ca El sa ne asculte rugaciunea.

“1Să faci apoi un altar pentru arderea tămâiei, şi anume să-l faci din lemn de salcâm “(Exod 30:1)
“7Aaron va arde pe el tămâie mirositoare; va arde tămâie în fiecare dimineaţă, când va pregăti candelele(Exod 30-7)
“34Domnul a zis lui Moise: "Ia mirodenii, stacte, onice mirositoare, halvan, şi tămâie curată, în aceeaşi măsură.
35Cu ele să faci tămâie, o amestecătură mirositoare, alcătuită după meşteşugul făcătorului de mir; să fie sărată, curată şi sfântă.
36S-o pisezi mărunt, şi s-o pui înaintea mărturiei, în cortul întâlnirii, unde Mă voi întâlni cu tine. Acesta va fi pentru voi un lucru prea sfânt.
37Tămâie ca aceasta, în aceeaşi întocmire, să nu vă faceţi, ci s-o priviţi ca sfântă” (Exod 34-37)

By frateleciprian from Chicago, acum si in limba engleza pe www.brotherciprian.blogspot.com